De Figuranten - Open Atelier - Theater - Jongeren

Open Ensemble - Jongeren

Jongeren vanaf veertien jaar die zin hebben om theater te spelen, worden bij De Figuranten ondergedompeld in een artistiek bad. Onder begeleiding van regisseurs Colette Goossens en Max Colonne (beiden KASK-Gent) improviseren ze, onderzoeken ze klank en beweging en gaan ze aan de slag met zelfgeschreven en bestaande teksten.

 

Tijdens schoolvakanties organiseert De Figuranten theaterkampen, doorheen het jaar is er een wekelijkse repetitie op donderdagavond die uitmondt in een presentatie.

Kennis maken met onze werking? Het kan deze zomer tijdens onze theaterkampen.

Praktisch

Het Open Theaterensemble voor jongeren gaat iedere donderdag door, telkens van 19u tot 21u. Ben je tussen de 14 en de 18 jaar en heb je zin om mee te doen? Neem contact op met Jolyne (jolyne@defiguranten.be) of kom langs op donderdagavond!

  • Data: iedere donderdagavond
  • Uur: van 19u tot 21u
  • Kostprijs: gratis
  • Meer info: Neem contact op met Jolyne – jolyne@defiguranten.be0491 92 03 11
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)

De Figuranten - Jongeren Atelier

Hoe gaat het er aan toe in ons Theaterensemble voor Jongeren?

Een babbel met Phoeby Bottin, één van de jongeren uit on Theaterensemble voor jongeren.


De Figuranten - Jongeren Atelier

Jong Geweld: ons Theaterensemble voor jongeren

Een kijkje achter de schermen van ons Open Theaterensemble voor jongeren en een gesprek met begeleiders, Max en Colette.


Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Jolyne Demets

Onderzoek in ons Open Theaterensemble je eigen talenten en verleg samen creatieve grenzen.

De Figuranten - Theaterkamp jongeren

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Meer info

Begeleiding & regie

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij op zoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Onze andere projecten met jongeren:

Een andere planeet...

Wat houdt jongeren bezig als het over kunst en cultuurbeleving gaat? Dat vraagt De Figuranten zich af. Daarom bevragen we, in samenwerking met verschillende partners, jongeren over hun kunst en cultuurbeleving in Menen.

Meer info

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gaan samen met Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas gaan ze op stap in de wereld van tekst en poëzie.

Meer info

Jongeren Theaterkamp

Aan het begin van de zomervakantie konden enkele jongeren uit Menen onder begeleiding van theatermakers Colette Goossens en Max Colonne kennis maken met de podiumkunst.

Meer info

Heb je vragen? Of zin om mee te doen met ons theateratelier?


De Figuranten - Cassandra - Open atelier

Open Ensemble - Volwassenen

Het Open TheaterEnsemble voor volwassenen vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Wekelijks wordt het Atelier van de Figuranten omgebouwd tot theatrale speeltuin. Ervaren en minder ervaren spelers staan er naast elkaar waarbij er geëxperimenteerd wordt met verschillende vormen van theater. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een presentatie tijdens één van de festivals van De Figuranten. De spelers vinden hun weg naar het Open Ensemble via eerdere projecten en via onze sociale partners.

 

Het Open Ensemble start telkens in september en eindigt met een theatervoorstelling die in première gaat op ons festival Mad World. Het Open Ensemble wordt geleid door het vaste team van De Figuranten.

Praktisch

De repetities voor het Open TheaterEnsemble gaan door op woensdagavond van 18u30 tot 21u in het atelier van De Figuranten.

  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u30 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier, Tuur Uyttenhove en Annelore Smits

Wie zin heeft om theater te spelen, is welkom
in het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje
We werken op dit moment aan:

Beautiful Monster

Fuir le bonheur de peur qu'il ne se sauve

Samen met regisseur Hein Mortier werken we aan een voorstelling die losjes is geïnspireerd op Faust van Goethe. Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een doorslaggevend argument, verbeelden ze zich het leven van het kind in diverse omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen: rozenblaadjes, blauwe lucht, maneschijn, rijstpap met gouden lepeltjes, regenbogen, watervallen, witte stranden, prinselijke herten, sterke onfeilbare goden, engelen, prinsessen, tovenaars, feeën, mooie mannen, mooie vrouwen, mooie kinderen, blije kinderen, …

Maar wie A zegt, zegt ook B! In de schaduw van de paradijselijke wereld ligt de andere kant, de donkere kant, de dystopie met zijn monsters, afgoden, titanen, moordenaars, kannibalen, tirannen, duivels, demonen, … Man en vrouw gaan zo op in het spel dat ze zich erin dreigen te verliezen. Hun verbeelding wordt destructief, ze slingeren tussen hoop en wanhoop.

Meer info over Beautiful Monster