De Figuranten - jongeren theater - Bee-have

Open Theateratelier - Jongeren

Jongeren vanaf veertien jaar die zin hebben om theater te spelen, worden bij De Figuranten ondergedompeld in een artistiek bad. Onder begeleiding van regisseurs Colette Goossens en Max Colonne (beiden KASK-Gent) improviseren ze, onderzoeken ze klank en beweging en gaan ze aan de slag met zelfgeschreven en bestaande teksten.

 

Tijdens schoolvakanties organiseert De Figuranten theaterkampen, doorheen het jaar is er een wekelijkse repetitie op dinsdagavond die uitmondt in een presentatie.

Praktisch

Het Open Theateratelier voor jongeren gaat iedere dinsdag door. Ben je tussen de 14 en de 18 jaar en heb je zin om mee te doen? Neem contact op met Jolyne (jolyne@defiguranten.be) of kom langs op dinsdagavond!

De ateliers zijn in september opnieuw gestart, maar je kan nog instappen.


  • Data: iedere dinsdagavond
  • Uur: van 18u tot 20u
  • Kostprijs: gratis
  • Meer info: Neem contact op met Jolyne – jolyne@defiguranten.be0491 92 03 11
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier voor Jongeren?

De Figuranten - Jongeren Atelier

Jong geweld uit ons Theateratelier voor Jongeren

Een babbel met Phoeby Bottin, één van de jongeren uit on Theateratelier voor jongeren.


De Figuranten - Jongeren Atelier

Onze regisseurs over het Theateratelier voor Jongeren

Een kijkje achter de schermen van ons Open TheaterAtelier voor jongeren en een gesprek met begeleiders, Max en Colette.


Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Jolyne Demets

Onderzoek in ons Open Theaterensemble je eigen talenten en verleg samen creatieve grenzen.

De Figuranten - Theaterkamp jongeren

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Meer info

Begeleiding & regie

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij op zoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Sfeerbeelden van ons Theateratelier voor Jongeren

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Bee-have

Deze voorstelling werd gemaakt in ons open theateratelier voor jongeren in seizoen 21-22. Vrijheid is het hoogste goed, zeker voor jonge mensen, maar die vrijheid heeft ook zijn prijs. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en tegelijkertijd ook naar het bevel je te gedragen.

Meer info

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gaan samen met Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas gaan ze op stap in de wereld van tekst en poëzie.

Meer info

Jongeren Theaterkamp

Tijdens de zomervakantie konden enkele jongeren uit Menen onder begeleiding van theatermakers Colette Goossens en Max Colonne kennis maken met de podiumkunst.

Meer info

Heb je vragen? Of zin om mee te doen met ons theateratelier?


De Figuranten - Cassandra - Open atelier

Open Theateratelier - Volwassenen

Ons Open Theateratelier vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Met de spelers van ons Open Theateratelier werken we een volledig seizoen aan één voorstelling. De repetities staan open voor iedereen die zin heeft om te spelen, elk repetitieproces start laagdrempelig. Improviseren, experimenteren met tekst en beweging, zelf schrijven… We starten in september met één keer per week repeteren op woensdagavond.

 

Vanaf het voorjaar worden de repetities intenser, verdiepen we het materiaal en werken we een paar keer per week om in mei een afgewerkte voorstelling te presenteren tijdens ons Mad World-festival.

Praktisch

De repetities voor het Open Theateratelier gaan door op woensdagavond van 18u00 tot 21u in het atelier van De Figuranten.


  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u00 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier en Annelore Smits

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier?

De Figuranten - Theater Ensemble - Beautiful Monster

Onze spelers over het Theateratelier en over Beautiful Monster

Vier spelers van ons vaste ensemble babbelen over Beautiful Monster, onze laatste avondvullende productie. Wij gingen met vier van hen in gesprek,…


De Figuranten - Mad World 2022

Het maken van Beautiful Monster

Hein Mortier vertelt over het traject van de voorstelling Beautiful Monster en de werking van het theateratelier voor volwassenen.


Wie zin heeft om theater te spelen, is welkom
in het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje

Sfeerbeelden uit het open Theateratelier

We werken op dit moment aan:

Robero Zucco

Mama, just killed a man – epsode #2.

In Roberto Zucco leiden vijftien poëtische scènes naar het haast onafwendbare einde van de gelijknamige seriemoordenaar. Met de spelers van ons Open Theateratelier gaan we aan de slag met de tekst van Koltès om tot een hedendaagse enscenering te komen van dit verhaal over een charismatische moordenaar die niemand ontziet.

Meer info over Roberto Zucco

Voorstellingen van ons Open Theateratelier

Beautiful Monster

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen.

Meer info

Natte Sneeuw

Hamlet, prins van Denemarken, is de weg kwijt. Zijn vader, de oude koning, is gestorven, het land is in de rouw, zijn moeder is hertrouwd. Hamlet stelt zich dé fundamentele vraag: te zijn, of niet te zijn? Zijn vertwijfeling zet hem ertoe aan om de clown uit te hangen. Hij wordt The Joker. Maar zijn clownerie blijft niet zonder gevolgen.

Meer info

Cassandra

Cassandra, de wereld staat in brand en ik zit in bad. Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt.

Meer info

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje