De Figuranten - jongeren theater - Bee-have

Open Theateratelier - Jongeren

Jongeren vanaf veertien jaar die zin hebben om theater te spelen, worden bij De Figuranten ondergedompeld in een artistiek bad. Onder begeleiding van regisseurs Colette Goossens en Max Colonne (beiden KASK-Gent) improviseren ze, onderzoeken ze klank en beweging en gaan ze aan de slag met zelfgeschreven en bestaande teksten.

 

Tijdens schoolvakanties organiseert De Figuranten theaterkampen, doorheen het jaar is er een wekelijkse repetitie op dinsdagavond die uitmondt in een presentatie.

Praktisch

Het Open Theateratelier voor jongeren gaat iedere dinsdag door. Ben je tussen de 14 en de 18 jaar en heb je zin om mee te doen? Neem contact op met Jolyne (jolyne@defiguranten.be) of kom langs op dinsdagavond!

De ateliers zijn in september opnieuw gestart, maar je kan nog instappen.


  • Data: iedere dinsdagavond
  • Uur: van 18u tot 20u
  • Kostprijs: gratis
  • Meer info: Neem contact op met Jolyne – jolyne@defiguranten.be0491 92 03 11
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier voor Jongeren?

De Figuranten - Jongeren Atelier

Jong geweld uit ons Theateratelier voor Jongeren

Een babbel met Phoeby Bottin, één van de jongeren uit on Theateratelier voor jongeren.


De Figuranten - Jongeren Atelier

Onze regisseurs over het Theateratelier voor Jongeren

Een kijkje achter de schermen van ons Open TheaterAtelier voor jongeren en een gesprek met begeleiders, Max en Colette.


Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Jolyne Demets

Onderzoek in ons Open Theaterensemble je eigen talenten en verleg samen creatieve grenzen.

De Figuranten - Theaterkamp jongeren

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Meer info

Begeleiding & regie

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij op zoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Sfeerbeelden van ons Theateratelier voor Jongeren

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Blender

BLENDER is een theatertraject en onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. De jonge makers die Blender zullen leiden zijn Ferre Vuye, Stefan Gota, Arthur Decock, Bas Van Hoeck en Kato Cornil.

Meer info

Sint-Joris

Met de dertig zesdejaars Verzorging van Sint-Joris (Menen) zitten we intussen in het tweede jaar van een driejarig theatertraject. Dit jaar experimenteerden we met de tekst Hoe jongens vergaan / Het relaas van een storm, van schrijver Line Mertens.

Meer info

I'm Not There

In I’M NOT THERE wordt een bizar universum gecreëerd waarin andere regels gelden. De spelers maken een verhaal over de afwezigheid van personages uit hun leefwereld: mensen die langdurig op reis zijn, mensen die gestorven zijn, mensen met alzheimer, afwezige ouders…

Meer info

Heb je vragen? Of zin om mee te doen met ons theateratelier?


De Figuranten - Zucco - theateratlier

Open Theateratelier - Volwassenen

Ons Open Theateratelier vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Met de spelers van ons Open Theateratelier werken we een volledig seizoen aan één voorstelling. De repetities staan open voor iedereen die zin heeft om te spelen, elk repetitieproces start laagdrempelig. Improviseren, experimenteren met tekst en beweging, zelf schrijven… We starten in september met één keer per week repeteren op woensdagavond.

 

Vanaf het voorjaar worden de repetities intenser, verdiepen we het materiaal en werken we een paar keer per week om in mei een afgewerkte voorstelling te presenteren tijdens ons Mad World-festival.

Praktisch

De repetities voor het Open Theateratelier gaan door op woensdagavond van 18u00 tot 21u in het atelier van De Figuranten.


  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u00 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier en Annelore Smits

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier?

De Figuranten - Zucco - theateratelier

Het maken van Zucco

Onze stagiaires Ward en Justine gingen in gesprek met vijf spelers uit ons Open Atelier. Zij werken sinds januari aan Zucco, een voorstelling met veertien spelers geïnspireerd door de tekst Roberto…


De Figuranten - Theater Ensemble - Beautiful Monster

Onze spelers over het Theateratelier en over Beautiful Monster

Vier spelers van ons vaste ensemble babbelen over Beautiful Monster, onze laatste avondvullende productie. Wij gingen met vier van hen in gesprek, over theater en monsters.


De Figuranten - Mad World 2022

Het maken van Beautiful Monster

Hein Mortier vertelt over het traject van de voorstelling Beautiful Monster en de werking van het theateratelier voor volwassenen.


Wie zin heeft om theater te spelen, is welkom
in het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje

Sfeerbeelden uit het open Theateratelier

We werken dit seizoen aan:

Calling You / Mary Shelley's Nightmare

Het Open Atelier van De Figuranten zet zijn tanden in Mary Shelley’s Frankenstein. Samen met de spelers onderzoeken we thema’s als de schepping, eenzaamheid en de zoektocht naar liefde, nature/nurture en de grens tussen mens en monster die steeds meer vervaagt.

De Figuranten - Frankenstein - Theater
Meer info

Voorstellingen van ons Open Theateratelier

Beautiful Monster

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen.

Meer info

Zucco

De Figuranten - Theater - Zucco

In Zucco verliezen veertien personages zich in een gedachtenspel dat draait rond de vraag: Zou ik het kunnen, iemand vermoorden? En als ik het kan, zou ik het dan ook echt doen? Ze speculeren, kibbelen en laten zich meeslepen door hun fantasie, tot ze al hun menselijkheid verliezen.

Meer info

Cassandra

Cassandra, de wereld staat in brand en ik zit in bad. Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt.

Meer info

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje