De wereld staat in branden ik zit in bad

WOENSDAG 21 OKTOBER _ 20u (volzet)DONDERDAG 22 OKTOBER _ 20u (volzet)ZATERDAG 24 OKTOBER _ 15u (volzet)ZATERDAG 24 OKTOBER _ 20u (volzet)ZONDAG 25 OKTOBER _ 15u (volzet)

Atelier De FigurantenWervikstraat 2098930 Menen

Door de maatregelen in het kader van Covid-19 zijn de plaatsen beperkt. Reserveer hier en betaal cash bij het binnen komen. Neem indien mogelijk gepast geld mee.

De wereld staat in branden ik zit in bad

WOENSDAG 21 OKTOBER _ 20u (volzet)DONDERDAG 22 OKTOBER _ 20u (volzet)ZATERDAG 24 OKTOBER _ 15u (volzet)ZATERDAG 24 OKTOBER _ 20u (volzet)ZONDAG 25 OKTOBER _ 15u (volzet)

De Figuranten - Cassandra Voorstelling

CASSANDRA:

Zij zullen verschijnen / en zij zullen weer verdwijnen / Alleen ik ben niet klein te krijgen.Zij? Zij hebben namen, zij hebben hobby’s en pretjes en pijnen / En gedachten waar wij ons plaatsvervangend voor schamen. Zij zullen zijn: Agamemnon, Clytaemnestra, Nero, Marie-Antoinette, Lodewijk XVIen hun moeders. / En zij zullen alle machthebbers zijn die ooit leefden / met trillende handen en slapende geesten / met banale beslommeringen en decadente feesten Ik zal verschijnen / een spook, een geest, een hersenschim. / Ik zal bestaan / In goede en kwade dagen / die ik zie en die niemand voor waar zal aannemen / tot het tegendeel is gebleken / zal ik spreken.

Cassandra

De wereld staat in brand en ik zit in bad

Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt. Intussen sust de zieneres Cassandra de gemoederen, uit kwade wil of uit blind geloof in een betere wereld?

De spelers van het Open Atelier van De Figuranten spelen een nieuwe tekst die tragedie, geschiedenis en fictie vermengt. Met livemuziek door Thomas Werbrouck en video door Tuur Uyttenhove.


SpelSpelers uit Open Atelier De FigurantenScript & RegieAnnelore SmitsMuziekThomas WerbrouckKostuumsBarbara De LaereMake-up & haarSummer Melody ClaeysVideoTuur UyttenhoveCoachingHein MortierSpelcoachingLieselotte Vanraes