Ons Open Theateratelier vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Met de spelers van ons Open Theateratelier werken we een volledig seizoen aan één voorstelling. De repetities staan open voor iedereen die zin heeft om te spelen, elk repetitieproces start laagdrempelig. Improviseren, experimenteren met tekst en beweging, zelf schrijven… We starten in september met één keer per week repeteren op woensdagavond. Vanaf het voorjaar worden de repetities intenser, verdiepen we het materiaal en werken we een paar keer per week om in mei een afgewerkte voorstelling te presenteren tijdens ons Mad World-festival.

Praktisch

De repetities voor het Open Theateratelier gaan door op woensdagavond van 18u00 tot 21u in het atelier van De Figuranten.


  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u00 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier en Annelore Smits

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier?

De Figuranten - Theater Ensemble - Beautiful Monster

Onze spelers over het Theateratelier en over Beautiful Monster

Vier spelers van ons vaste ensemble babbelen over Beautiful Monster, onze laatste avondvullende productie. Wij gingen met vier van hen in gesprek,…


De Figuranten - Mad World 2022

Het maken van Beautiful Monster

Hein Mortier vertelt over het traject van de voorstelling Beautiful Monster en de werking van het theateratelier voor volwassenen.


Wie zin heeft om theater te spelen, is welkomin het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje

Sfeerbeelden uit het open Theateratelier

We werken op dit moment aan:

Robero Zucco

Mama, just killed a man – epsode #2.

In Roberto Zucco leiden vijftien poëtische scènes naar het haast onafwendbare einde van de gelijknamige seriemoordenaar. Met de spelers van ons Open Theateratelier gaan we aan de slag met de tekst van Koltès om tot een hedendaagse enscenering te komen van dit verhaal over een charismatische moordenaar die niemand ontziet.

Meer info over Roberto Zucco

Voorstellingen van ons Open Theateratelier

Beautiful Monster

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen.

Meer info

Natte Sneeuw

Hamlet, prins van Denemarken, is de weg kwijt. Zijn vader, de oude koning, is gestorven, het land is in de rouw, zijn moeder is hertrouwd. Hamlet stelt zich dé fundamentele vraag: te zijn, of niet te zijn? Zijn vertwijfeling zet hem ertoe aan om de clown uit te hangen. Hij wordt The Joker. Maar zijn clownerie blijft niet zonder gevolgen.

Meer info

Cassandra

Cassandra, de wereld staat in brand en ik zit in bad. Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt.

Meer info

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje