Ons Open Theateratelier vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Met de spelers van ons Open Theateratelier werken we een volledig seizoen aan één voorstelling. De repetities staan open voor iedereen die zin heeft om te spelen, elk repetitieproces start laagdrempelig. Improviseren, experimenteren met tekst en beweging, zelf schrijven… We starten in september met één keer per week repeteren op woensdagavond. Vanaf het voorjaar worden de repetities intenser, verdiepen we het materiaal en werken we een paar keer per week om in mei een afgewerkte voorstelling te presenteren tijdens ons Mad World-festival.

Praktisch

De repetities voor het Open Theateratelier gaan door op woensdagavond van 18u00 tot 21u in het atelier van De Figuranten.


  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u00 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier en Annelore Smits

Hoe gaat het er aan toe in ons Theateratelier?

De Figuranten - Zucco - theateratelier

Het maken van Zucco

Onze stagiaires Ward en Justine gingen in gesprek met vijf spelers uit ons Open Atelier. Zij werken sinds januari aan Zucco, een voorstelling met veertien spelers geïnspireerd door de tekst Roberto…


De Figuranten - Theater Ensemble - Beautiful Monster

Onze spelers over het Theateratelier en over Beautiful Monster

Vier spelers van ons vaste ensemble babbelen over Beautiful Monster, onze laatste avondvullende productie. Wij gingen met vier van hen in gesprek, over theater en monsters.


De Figuranten - Mad World 2022

Het maken van Beautiful Monster

Hein Mortier vertelt over het traject van de voorstelling Beautiful Monster en de werking van het theateratelier voor volwassenen.


Wie zin heeft om theater te spelen, is welkomin het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje

Sfeerbeelden uit het open Theateratelier

We werken dit seizoen aan:

Calling You / Mary Shelley's Nightmare

Het Open Atelier van De Figuranten zet zijn tanden in Mary Shelley’s Frankenstein. Samen met de spelers onderzoeken we thema’s als de schepping, eenzaamheid en de zoektocht naar liefde, nature/nurture en de grens tussen mens en monster die steeds meer vervaagt.

De Figuranten - Frankenstein - Theater
Meer info

Voorstellingen van ons Open Theateratelier

Beautiful Monster

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen.

Meer info

Zucco

De Figuranten - Theater - Zucco

In Zucco verliezen veertien personages zich in een gedachtenspel dat draait rond de vraag: Zou ik het kunnen, iemand vermoorden? En als ik het kan, zou ik het dan ook echt doen? Ze speculeren, kibbelen en laten zich meeslepen door hun fantasie, tot ze al hun menselijkheid verliezen.

Meer info

Cassandra

Cassandra, de wereld staat in brand en ik zit in bad. Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt.

Meer info

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje