De Figuranten - Theater - Zucco

[MAMA, JUST KILLED A MAN - EPISODE #3]

“Roberto, ik heb mijn hand op de telefoon.Ik haal de hoorn van de haak.Ik bel de politie.”

IN PREMIERE OP MAD WORLD 2023Van 25 tot 28 mei 2023

MEER INFO
De Figuranten - Robero Zucco - theateratlier
De Figuranten - Zucco - theateratelier

Te boeken vanaf september 2023. Contacteer ons!

Annelore Smits

Zucco

In Zucco verliezen veertien personages zich in een gedachtenspel dat draait rond de vraag: Zou ik het kunnen, iemand vermoorden? En als ik het kan, zou ik het dan ook echt doen? Ze speculeren, kibbelen, fantaseren en laten zich meeslepen door hun fantasie, tot ze al hun menselijkheid verliezen.

Als Zucco het woord neemt, wordt het griezelig echt. Zucco speelt het spel van de dictatuur van de normaliteit niet meer mee. Zucco wil uitbreken, opvallen, gezien worden. Maar door wie? En tegen welke prijs?

En dan zijn er nog de honden. “Als de hele wereld je laat vallen, dan is er altijd nog wel ergens een hond die je voetzolen likt.”

Zucco is een nieuwe tekst voor veertien stemmen, geïnspireerd door het universum van Koltès’ Roberto Zucco, waarin een seriemoordenaar radicaal alle banden met de maatschappij verbreekt door te moorden: hij doodt achtereenvolgens zijn vader, zijn moeder, een politieman, een oudere heer en een onschuldig kind. Tegen elke prijs zoekt hij vrijheid.


SpelPatricia Baelde, Raf Berth, Tine Bevers, Christine D’Hondt, Filip Lein, Tim Libbrecht, Kimberly Mombert, Mila Petit, Ronita Samyn, Bart Van Boven, Milan Vandenbussche, Sofie Verbeke, Karin Vuylsteke, Brecht WithouckTekstRoberto Zucco van Bernard-Marie KoltèsMuziekBarbara De LaereScenografieFloris BarnhoornStageWard Vermeulen & Justine VandenhendePremièreTijdens Mad World, donderdag 25 mei 2023BoekingenVanaf september 2023