De Figuranten - Verzet tegen extreme armoede - 17 oktober 2020

IN KO’OR
IN KO’OR zingt 2 verzetsliederen waarvoor Tine Moniek de tekst schreef en andere liederen onder begeleiding van Jacques Lecluyze (muziekgroep Allegretto LDC Allegro), Emilie Pierre en Jana Pieters (Academie voor Beeld, Muziek en Woord Menen). Muziekgroep Allegretto zorgt voor
de muzikale begeleiding.

SOEP MET BROOD

MIA KERMIS / STEFANIE CLAES (LUCINDA RA)
Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal.

Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie Claes creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn.

RESERVEREN

OPTIE 01

19u00 - In ko’or + soep met brood

OPTIE 02

17u30 - Theater Mia Kermis19u00 - In ko’or + soep met brood

OPTIE 03

19u00 - In ko’or + soep met brood20u30 - Theater Mia Kermis

Dag van verzet tegen extreme armoede

Eén op de acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Een aantal organisaties uit Menen slaan de handen in elkaar om armoede onder de aandacht te brengen met een koor dat zingt tegen armoede. Op 17 oktober presenteert IN KO’OR hun verzetsliederen in cultuurcentrum De Steiger in Menen.


Data17 oktober 2022Uurvanaf 19uWaarCultuurcentrum De Steiger (Waalvest - Menen)Samen metWelzijnsschakel Grenslicht, CC De Steiger, LDC Allegro, OCMW Menen, Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Menen, Uit de Marge vzw, Stad Menen en Vormingplus MZW