De Figuranten - Hier Hier & Hier - De Figuranten - Teksttheater

[MAMA, JUST KILLED A MAN - EPISODE #2]

IVAN 

het is bewezen
mijn hersenen zijn ontstoken
hier, hier en hier 

het is bewezen
ik werd tsaar op mijn dertiende 

het is bewezen
ik ben een sadist  

het is bewezen
jullie ook 

DANTON 

IEDEREEN ROEPT /
IK WIL VRIJ ZIJ

Hier Hier en Hier

Hier, Hier en Hier is een montagevoorstelling waarin mythische, literaire en historische figuren de revu passeren. Onder meer Tsaar Ivan De Verschrikkelijke, Danton en Sarag Kane leggen dillemma’s voor en dwingen het publiek een standpunt in te nemen in ethische kwesties. Moet de bom gegooid worden op de tsaar? Mag Sarah Kane sterven? Wel of geen tweede kans voor een moordenaar?

Hier, Hier en Hier hield eerder halt in Chambres D’O in Oostende en Luca School of Arts Leuven en passeerde ook in ons atelier tijdens het Mad World-festival. De presentatie in het Guislainmuseum is voorlopig de laatste halte.

Hier, Hier en Hier kadert binnen het project De Windstoot en is een coproductie tussen De Figuranten, vzw Wit.h, Kunstwerkplaats De Zandberg en het Museum Dr Guislain. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.


Van en metArnaud Rogard en Ann CaelRegieHein MortierTekstArnaud Rogard, Ann Cael, Hein MortierCoproductieDe Figuranten / Wit.h / De Zandberg / Museum Dr. Guislain BoekingenVanaf oktober 2023Duur60 minuten