De Figuranten - Open Atelier - Theater - Jongeren

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?Neem contact op met Jolyne van het jongerenatelier of

Schrijf je hier in

Wil je je inschrijven? Heb je nog vragen? Neem contact op met Jolyne van het jongerenatelier of

Schrijf je hier in

Begeleiding

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij  opzoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Theaterkamp Jongeren

Zeven jongeren ontmoetten De Figuranten op zomerkamp in juli. Samen met docenten Max Colonne en Colette Goossens (KASK drama) gingen ze vijf dagen lang op zoek naar de spelende maker in zichzelf. Vanuit improvisatie- en speloefeningen groeide een kort toonmoment waarin de jongeren hun eigen teksten brachten. En geheel toevallig, in lijn met onze voorstelling Beautiful Monster, ging die plots over de monsters die we kunnen zijn. We kijken alvast uit naar de verderzetting van dit traject in onze ateliers gedurende het jaar!


BegeleidingColette Goossens & Max Colonne

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Bee-have

Deze voorstelling werd gemaakt in ons open theateratelier voor jongeren in seizoen 21-22. Vrijheid is het hoogste goed, zeker voor jonge mensen, maar die vrijheid heeft ook zijn prijs. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en tegelijkertijd ook naar het bevel je te gedragen.

Meer info

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gaan samen met Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas gaan ze op stap in de wereld van tekst en poëzie.

Meer info

Jongeren Theaterkamp

Tijdens de zomervakantie konden enkele jongeren uit Menen onder begeleiding van theatermakers Colette Goossens en Max Colonne kennis maken met de podiumkunst.

Meer info