De Figuranten - Open Atelier - Theater - Jongeren

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?Neem contact op met Jolyne van het jongerenatelier of

Schrijf je hier in

Wil je je inschrijven? Heb je nog vragen? Neem contact op met Jolyne van het jongerenatelier of

Schrijf je hier in

Begeleiding

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij  opzoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Theaterkamp Jongeren

Zeven jongeren ontmoetten De Figuranten op zomerkamp in juli. Samen met docenten Max Colonne en Colette Goossens (KASK drama) gingen ze vijf dagen lang op zoek naar de spelende maker in zichzelf. Vanuit improvisatie- en speloefeningen groeide een kort toonmoment waarin de jongeren hun eigen teksten brachten. En geheel toevallig, in lijn met onze voorstelling Beautiful Monster, ging die plots over de monsters die we kunnen zijn. We kijken alvast uit naar de verderzetting van dit traject in onze ateliers gedurende het jaar!


BegeleidingColette Goossens & Max Colonne

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Blender

BLENDER is een theatertraject en onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. De jonge makers die Blender zullen leiden zijn Ferre Vuye, Stefan Gota, Arthur Decock, Bas Van Hoeck en Kato Cornil.

Meer info

Sint-Joris

Met de dertig zesdejaars Verzorging van Sint-Joris (Menen) zitten we intussen in het tweede jaar van een driejarig theatertraject. Dit jaar experimenteerden we met de tekst Hoe jongens vergaan / Het relaas van een storm, van schrijver Line Mertens.

Meer info

I'm Not There

In I’M NOT THERE wordt een bizar universum gecreëerd waarin andere regels gelden. De spelers maken een verhaal over de afwezigheid van personages uit hun leefwereld: mensen die langdurig op reis zijn, mensen die gestorven zijn, mensen met alzheimer, afwezige ouders…

Meer info