Ben je tussen 10 en 13 jaar? Heb je zin om toneel te spelen? Kom dan naar het theateratelier van De Figuranten! We komen negen keer samen om te improviseren, te bewegen, te schrijven, te spelen met tekst... Dit alles onder begeleiding van een professionele regisseur.

Theateratelier april


 • Data:
  • Tijdens de paasvakantie: dinsdag 2 april, woensdag 3 april, dinsdag 9 april en woensdag 10 april, telkens van 13u tot 15u
  • Woensdag 17 april en woensdag 24 april van 13u tot 15u
  • Maandag 29 april en dinsdag 30 april van 18u30 tot 20u30
  • Woensdag 1 mei: toonmoment
 • Kostprijs: gratis
 • Meer info: Neem contact op met Ward – info@defiguranten.be / 0495 13 94 36 03
 • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)

Acteerervaring is zeker en vast geen must, ook een beetje plankenkoorts is geen probleem. Onze regisseur leert je met plezier hoe het is om als een echte acteur op de planken te staan.

Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Ward Vermeulen
De Figuranten - Theaterkamp jongeren

Begeleiding & regie

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij op zoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

"Tijdens het kamp was het echt heel vrij, van alles door elkaar en van veel proeven."Phoeby Bottin - deelnemer vorige editie

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Blender

BLENDER is een theatertraject en onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. De jonge makers die Blender zullen leiden zijn Ferre Vuye, Stefan Gota, Arthur Decock, Bas Van Hoeck en Kato Cornil.

Meer info

Sint-Joris

Met de dertig zesdejaars Verzorging van Sint-Joris (Menen) zitten we intussen in het tweede jaar van een driejarig theatertraject. Dit jaar experimenteerden we met de tekst Hoe jongens vergaan / Het relaas van een storm, van schrijver Line Mertens.

Meer info

I'm Not There

In I’M NOT THERE wordt een bizar universum gecreëerd waarin andere regels gelden. De spelers maken een verhaal over de afwezigheid van personages uit hun leefwereld: mensen die langdurig op reis zijn, mensen die gestorven zijn, mensen met alzheimer, afwezige ouders…

Meer info

Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Ward Vermeulen