Heb je vragen? Contacteer ons!

Annelore Smits

Onze producties:

Beautiful Monster

teksttheater

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een doorslaggevend argument, verbeelden ze zich het leven van het kind in diverse omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen, maar wie A zegt, zegt ook B!

Beautiful Monster schrijft zich als theatertekst in in de existentiële en absurde geschiedenis van de mens. Al spelend reizen personages doorheen de tijd. Centraal staat de vraag: als we geheel verantwoordelijk zijn voor onze eigen daden, is het leven dan de moeite, wat of wie kan troost bieden? 

meer info

Hier, Hier & Hier

teksttheater

Hier, Hier & Hier is een bijzondere voorstelling van drie bijzondere makers. Arnaud Rogard, performer met het Syndroom van Down en Ann Cael, performer en schrijver bij De Figuranten werken al jaren samen met regisseur Hein Mortier. Nu opereren ze voor het eerst als trio en ze schuwen het experiment niet: hun theatrale verbeelding leidt hen langs klassiekers uit de wereldliteratuur en historische figuren om tot een beeldende en fantastierijke voorstelling te komen. Thematisch onderzoekt de voorstelling macht en onmacht, utopie en distopie, donker en licht, wat aanleiding kan geven tot boeiende debatten en nagesprekken.

meer info

Vrijhaven

dichterscollectief

Wij gaan naar Nergens. Ziet, de klok zakt neer.

Vrijhaven is een dichterscollectief dat bestaat uit Peter Holvoet-Hanssen, Ann Cael en Kenny Callens. Het collectief komt samen, schrijft en performt.  Zij kregen als eerste sociaal-artistieke collectief een plek op de Auteurslijst (www.auteurslezingen.be) van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Hun optredens komen daardoor in aanmerking voor subsidies. De dichters van Vrijhaven treden regelmatig op in scholen, bibliotheken en culturele centra.

meer info

Natte Sneeuw / Hamlet

teksttheater

Hamlet, prins van Denemarken, is de weg kwijt. Zijn vader, de oude koning, is gestorven, het land is in de rouw, zijn moeder is hertrouwd. Hamlet stelt zich dé fundamentele vraag: te zijn, of niet te zijn? Zijn vertwijfeling zet hem ertoe aan om de clown uit te hangen. Hij wordt The Joker. Maar zijn clownerie blijft niet zonder gevolgen.

Hein Mortier bewerkte de tekst van Shakespeares Hamlet radicaal naar het West-Vlaams.

meer info

De Autorenbaan

festival animatie

De oude meubels van oma werden omgetoverd tot het mafste wagenpark van het land. Kasten, bedden, nachtkastjes en tafels moesten eraan geloven, maar ze herleven nu als ware racewagentjes. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. En de volwassenen? Die mogen duwen!

meer info

Heb je vragen? Contacteer ons!

Annelore Smits
Onze TheaterEnsembles:

TheaterEnsemble volwassenen

Het Open Theater Ensemble voor volwassenen vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Wekelijks wordt het Atelier van de Figuranten omgebouwd tot theatrale speeltuin. Ervaren en minder ervaren spelers staan er naast elkaar waarbij er geëxperimenteerd wordt met verschillende vormen van theater.

Meer info

TheaterEnsemble Jongeren

Jongeren vanaf veertien jaar die zin hebben om theater te spelen, worden bij De Figuranten ondergedompeld in een artistiek bad. Onder begeleiding van regisseurs Colette Goossens en Max Colonne (beiden KASK-Gent) improviseren ze, onderzoeken ze klank en beweging en gaan ze aan de slag met zelfgeschreven en bestaande teksten. Tijdens schoolvakanties organiseert De Figuranten theaterkampen, doorheen het jaar is er een wekelijkse repetitie op donderdagavond die uitmondt in een presentatie.

Meer info

Heb je vragen? Contacteer ons?

Annelore Smits