Het Open TheaterEnsemble voor volwassenen vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Wekelijks wordt het Atelier van de Figuranten omgebouwd tot theatrale speeltuin. Ervaren en minder ervaren spelers staan er naast elkaar waarbij er geëxperimenteerd wordt met verschillende vormen van theater. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een presentatie tijdens één van de festivals van De Figuranten. De spelers vinden hun weg naar het Open Ensemble via eerdere projecten en via onze sociale partners. Het Open Ensemble start telkens in september en eindigt met een theatervoorstelling die in première gaat op ons festival Mad World. Het Open Ensemble wordt geleid door het vaste team van De Figuranten.

Praktisch

De repetities voor het Open TheaterEnsemble gaan door op woensdagavond van 18u30 tot 21u in het atelier van De Figuranten.


  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u30 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier, Tuur Uyttenhove en Annelore Smits
De Figuranten - Theater Ensemble - Beautiful Monster

Ons theaterensemble over Beautiful Monster

Vier spelers van ons vaste ensemble babbelen over Beautiful Monster, onze laatste avondvullende productie. Wij gingen met vier van hen in gesprek,…


De Figuranten - Mad World 2022

Het maken van Beautiful Monster

Hein Mortier vertelt over het traject van de voorstelling Beautiful Monster en de werking van het theater ensemble voor volwassenen.


Wie zin heeft om theater te spelen, is welkomin het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje
Voorstellingen van ons Open Theater Ensemble

Beautiful Monster

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen.

Meer info

Natte Sneeuw

Hamlet, prins van Denemarken, is de weg kwijt. Zijn vader, de oude koning, is gestorven, het land is in de rouw, zijn moeder is hertrouwd. Hamlet stelt zich dé fundamentele vraag: te zijn, of niet te zijn? Zijn vertwijfeling zet hem ertoe aan om de clown uit te hangen. Hij wordt The Joker. Maar zijn clownerie blijft niet zonder gevolgen.

Meer info

Cassandra

Cassandra, de wereld staat in brand en ik zit in bad. Keizer Nero zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon en Clytaemnastra zijn verstrikt in een echtelijk conflict en hun dochter loopt recht in de armen van het gevaar. In Cassandra trekken gezagsdragers de deur achter zich dicht terwijl buiten het drama zich voltrekt.

Meer info
We werken op dit moment aan:

Beautiful Monster

Fuir le bonheur de peur qu'il ne se sauve

Samen met regisseur Hein Mortier werken we aan een voorstelling die losjes is geïnspireerd op Faust van Goethe. Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een doorslaggevend argument, verbeelden ze zich het leven van het kind in diverse omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen: rozenblaadjes, blauwe lucht, maneschijn, rijstpap met gouden lepeltjes, regenbogen, watervallen, witte stranden, prinselijke herten, sterke onfeilbare goden, engelen, prinsessen, tovenaars, feeën, mooie mannen, mooie vrouwen, mooie kinderen, blije kinderen, …

Maar wie A zegt, zegt ook B! In de schaduw van de paradijselijke wereld ligt de andere kant, de donkere kant, de dystopie met zijn monsters, afgoden, titanen, moordenaars, kannibalen, tirannen, duivels, demonen, … Man en vrouw gaan zo op in het spel dat ze zich erin dreigen te verliezen. Hun verbeelding wordt destructief, ze slingeren tussen hoop en wanhoop.

Meer info over Beautiful Monster

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje