Het Open TheaterEnsemble voor volwassenen vertrekt vanuit de goesting om samen theater te maken. Wekelijks wordt het Atelier van de Figuranten omgebouwd tot theatrale speeltuin. Ervaren en minder ervaren spelers staan er naast elkaar waarbij er geëxperimenteerd wordt met verschillende vormen van theater. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een presentatie tijdens één van de festivals van De Figuranten. De spelers vinden hun weg naar het Open Ensemble via eerdere projecten en via onze sociale partners. Het Open Ensemble start telkens in september en eindigt met een theatervoorstelling die in première gaat op ons festival Mad World. Het Open Ensemble wordt geleid door het vaste team van De Figuranten.

Praktisch

De repetities voor het Open TheaterEnsemble gaan door op woensdagavond van 18u30 tot 21u in het atelier van De Figuranten.

  • Data: iedere woensdag
  • Uur: van 18u30 tot 21u
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)
  • Meer info: Mail naar info@defiguranten.be
  • Begeleiding: Hein Mortier, Tuur Uyttenhove en Annelore Smits

Wie zin heeft om theater te spelen, is welkomin het Open TheaterEnsemble van De Figuranten

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of heb je zin om mee te doen?

Geef ons een seintje
We werken op dit moment aan:

Beautiful Monster

Fuir le bonheur de peur qu'il ne se sauve

Samen met regisseur Hein Mortier werken we aan een voorstelling die losjes is geïnspireerd op Faust van Goethe. Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een doorslaggevend argument, verbeelden ze zich het leven van het kind in diverse omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen: rozenblaadjes, blauwe lucht, maneschijn, rijstpap met gouden lepeltjes, regenbogen, watervallen, witte stranden, prinselijke herten, sterke onfeilbare goden, engelen, prinsessen, tovenaars, feeën, mooie mannen, mooie vrouwen, mooie kinderen, blije kinderen, …

Maar wie A zegt, zegt ook B! In de schaduw van de paradijselijke wereld ligt de andere kant, de donkere kant, de dystopie met zijn monsters, afgoden, titanen, moordenaars, kannibalen, tirannen, duivels, demonen, … Man en vrouw gaan zo op in het spel dat ze zich erin dreigen te verliezen. Hun verbeelding wordt destructief, ze slingeren tussen hoop en wanhoop.

Meer info over Beautiful Monster