De Figuranten - Lost Paradise
De Figuranten - Lost Paradise

The mind is its own place,And in itself can makeA heaven of hell,A hell of heaven.

Paradise Lost - John Milton
De Figuranten - Lost Paradise

Lost Paradise

Lost Paradise is een transdisciplinaire voorstelling, waar hedendaagse dans, video, performance en teksttheater elkaar kruisen. De rode draad in deze voorstelling is de klassieke toneeltekst De Kersentuin van Anton Tsjechov.

Net als wij vandaag, staan Tsjechovs personages op een scharnierpunt in de geschiedenis. De wereld zal kantelen, maar naar welke kant? Ze worstelen met de veranderingen van hun tijd, en ontkennen ze door zich op te sluiten in hun fantasie. Zijn wij publiek van vandaag klaar om de werkelijkheid te aanvaarden zoals hij is, of proberen we te vluchten in een droomwereld?

Waarom Lost Paradise boeken?
Lost Paradise heeft een uitgesproken scenografie: het publiek zit opgesloten in een box en de spelers zijn te zien door plexiglas. De scenografie maakt de voorstelling ideaal om te spelen in niet-conventionele theaterruimtes (loods, schuur, buiten…).


SpelDe FigurantenRegieJens Platteau, Tamara Seynhaeve, Lieselotte Vanraes, Sarah Bostoen, Hein MortierMuziekRalph TimmermansKostuumsBarbara De LaereSamen metPsychiatrisch Centrum Menen, Psychiatrisch Ziekenhuis H. Hart Ieper, mannen- en jongerenopvang CAW Zuid-West-Vlaanderen en vzw Wit.h (coproducent)Duur80 minuten