De Figuranten - Club Müller
De Figuranten - Club Müller

A draft of a dark prediction,because we forget all the time.

Deze voorstelling boeken?
Mail ons!
De Figuranten - Club Müller

Club Müller

A draft of a dark prediction, because we forget all the time.

Theater
Club Müller is een theatrale en poëtische mozaïek, waarin mythische en historische personages terugkijken op de ellende en de gruwel van de vorige eeuw en begin deze eeuw. In hun collectieve herinnering, grote en schokkende gebeurtenissen: WO I, WO II, 9/11… De personages zoeken naar troost en taal om te begrijpen en te verwerken wat er gebeurde. Hadden ze iets anders kunnen doen? Hadden ze iets kunnen veranderen? Wie is schuldig? Is het mogelijk om lief te hebben te midden van de waanzin, de waardigheid te behouden en te durven hopen?

Valt er uit de geschiedenis iets te leren? Als wij vandaag de krant lezen en het nieuws op de radio horen, is het antwoord vrij bitter. Wij leggen de vraag in de schoot van het publiek en wie weet doen we de volgende eeuw beter.

Waarom Club Müller boeken?
Club Müller blinkt uit in poëtische taal, geïspireerd door één van de grootste theaterateurs van de twintigste eeuw. De zoektocht naar een actuele vertaling van historische thema’s maakt de voorstelling relevant, de cabaretvorm zorgt voor ademruimte. Boeiend voor een geoefend en niet geoefend publiek.


Bronoeuvre Heiner MüllerSpelDe FigurantenScript & RegieHein MortierLive muziekInnerwoudKostuumsBarbara De LaereCoachingTamara Seynhaeve, Lieselotte Vanraes, Tuur UyttenhoveStageLeen Minne, Stefaan VanhauteDuur75 minuten