De Figuranten - Reizigers - Je hebt nooit teveel woorden

Ik zie door de bomen het bos nietEn ik staar naar de luchtEn de lucht is mooi blauw, wat een mooie kleur, ik word er rustig vanEn toch, soms, I’m feeling blueSoms voel ik me anders dan normaalWat is normaal in een gek verhaalIn deze wereld is er niks meer normaalEn het zal erger worden, de wereld wordt steeds ergerIk kijk al uit naar de zombiesOh neen, kijk je al uit naar de zombies?Maar de zombies, ik wil niet dat ze mijn brein etenIk slik al mijn woorden in

Lytha - Maxim - Niels

De Figuranten - Je hebt nooit teveel woorden - dichtbundel
De Figuranten - Maarten Inghels - 3Weg
Met dank aan:
De Figuranten - Cultuurkuur

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gingen samen met voormalig Antwerps stadsdichter Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas verkenden ze de wereld van tekst en poëzie. Waar hun reis hen bracht, hing volledig af van de leerlingen. Er werd geen dwingend project of eindresultaat opgelegd; hun ideeën, ingevingen en aanpak bepaalden mee het eindresultaat.

Toch beslisten Lytha, Maxim en Niels al snel dat hun project zich zou uitrollen in een afgewerkte dichtbundel. Die publiceerden ze op 29 juni, vlak voor die uitnodigende zomervakantie. In de titel prijkt één van Lytha’s fenomenale dichtregels: ‘Je hebt nooit teveel woorden’. Voor Maarten Inghels was het alleszins een even groot avontuur: nog nooit schreef hij in zo’n korte tijd een bundel bij elkaar. Maar voor Lytha, Maxim en Niels was de uitdaging verre van te groot, maar net ideaal.

In ‘Je hebt nooit teveel woorden’ lees je hun spinsels, maar krijg je ook een impressie van hun tocht doorheen talig Vlaanderen.


BegeleidingMaarten InghelsMet dank aanCultuurkuurSamen metBUSO School De Pinker / 3weg - Poperinge

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Blender

BLENDER is een theatertraject en onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. De jonge makers die Blender zullen leiden zijn Ferre Vuye, Stefan Gota, Arthur Decock, Bas Van Hoeck en Kato Cornil.

Meer info

Sint-Joris

Met de dertig zesdejaars Verzorging van Sint-Joris (Menen) zitten we intussen in het tweede jaar van een driejarig theatertraject. Dit jaar experimenteerden we met de tekst Hoe jongens vergaan / Het relaas van een storm, van schrijver Line Mertens.

Meer info

I'm Not There

In I’M NOT THERE wordt een bizar universum gecreëerd waarin andere regels gelden. De spelers maken een verhaal over de afwezigheid van personages uit hun leefwereld: mensen die langdurig op reis zijn, mensen die gestorven zijn, mensen met alzheimer, afwezige ouders…

Meer info