Verdriet dat licht geworden isZwartgalligheidProbleem XXX1Een verlangen naar ontroostbaarheidWeltschmerzRode wijn

Mad World: een avond voor de Melancholie

Vrijdag 24 september 2021Sint-Franciscuskerk - Menen

TICKETS

Een avond voor de melancholie

Sara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola Vermeer woonden jarenlang samen in een donker huis in Brussel. Sindsdien proberen ze de melancholie, die hen daar regelmatig overviel, te vatten. Ze zijn op zoek naar wat het juist is, kan zijn en vooral: hoe het ons allemaal verbindt.

Een sluitende definitie lijkt onmogelijk, maar over één ding is Team Melancholie het eens: het is géén onnodig zwelgen, geen aanstellerij, maar een kracht die, als we hem juist weten in te zetten, tot creativiteit en verbondenheid kan leiden. Als ware melancholische strijders gaan ze op onderzoek: waar zit de melancholische mens? En kunnen we de melancholie delen? 

In de zomer van 2021 verkenden ze tijdens een eerste residentie de melancholie in Menen. Ze hielden enquêtes, doen fugues en namen in hun bagage Nick Cave, Joke Hermsen en Interstellar met zich mee. Van 13 tot 24 september werkt Team Melancholie, in samenwerking met De Figuranten, twee weken rond het thema De Ruimte. In de eindeloosheid en afstand zit niet alleen schoonheid en eenzaamheid. Maar ook bij uitstek: melancholie.

Op 24 september presenteren ze het resultaat van deze eerste studie tijdens een open toonmoment. Iedereen is welkom. Tickets vind je op de website van cc De Steiger.


CreatieSara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola VermeerSamen metCC De Steiger