De Figuranten - Roberto Zucco - theater

[MAMA, JUST KILLED A MAN - EPISODE #2]

Het verhaal

Roberto Zucco is een seriemoordenaar die schijnbaar uit het niets een aantal mensen vermoordt die op zijn pad komen. In onze versie van Roberto Zucco praten personages over de moorden, over de mogelijkheid van de moorden, over de vraag wat er zou gebeurd zijn als ze op een ander moment op een andere plek waren geweest. In koortsachtige monologen en spitse dialogen dagen de personages elkaar uit om hun verbeelding niet te temmen maar juist te onderzoeken wat het betekent een held te zijn, een bloederige held, en wie het verdient om te blijven leven.

“Roberto, ik heb mijn hand op de telefoon.Ik haal de hoorn van de haak.Ik bel de politie.”

Te boeken vanaf september 2023. Contacteer ons!

Annelore Smits
De Figuranten - Robero Zucco - theateratlier

Te boeken vanaf september 2023. Contacteer ons!

Annelore Smits

Roberto Zucco

In Roberto Zucco leiden vijftien poëtische scènes naar het haast onafwendbare einde van de gelijknamige seriemoordenaar. Met de spelers van ons Open Theateratelier gaan we aan de slag met de tekst van Koltès om tot een hedendaagse enscenering te komen van dit verhaal over een charismatische moordenaar die niemand ontziet.


SpelSpelers van het Open TheateratelierRegieAnnelore SmitsTekstBernard Marie KoltèsPremièreMei 2023BoekingenVanaf september 2023