De Figuranten - Theater - Zucco

[MAMA, JUST KILLED A MAN - EPISODE #2]

Het verhaal

Roberto Zucco is een seriemoordenaar die schijnbaar uit het niets een aantal mensen vermoordt die op zijn pad komen. In onze versie van Roberto Zucco praten personages over de moorden, over de mogelijkheid van de moorden, over de vraag wat er zou gebeurd zijn als ze op een ander moment op een andere plek waren geweest. In koortsachtige monologen en spitse dialogen dagen de personages elkaar uit om hun verbeelding niet te temmen maar juist te onderzoeken wat het betekent een held te zijn, een bloederige held, en wie het verdient om te blijven leven.

“Roberto, ik heb mijn hand op de telefoon.Ik haal de hoorn van de haak.Ik bel de politie.”

Te boeken vanaf september 2023. Contacteer ons!

Annelore Smits
De Figuranten - Zucco - theateratlier

Te boeken vanaf september 2023. Contacteer ons!

Annelore Smits

Zucco

In Zucco verliezen veertien personages zich in een gedachtenspel dat draait rond de vraag: Zou ik het kunnen, iemand vermoorden? En als ik het kan, zou ik het dan ook echt doen? Ze speculeren, kibbelen en laten zich meeslepen door hun fantasie, tot ze al hun menselijkheid verliezen.

Als Zucco het woord neemt, wordt het griezelig echt. Zucco speelt het spel van de dictatuur van de normaliteit niet meer mee. Zucco wil uitbreken, opvallen en gezien worden tegen elke prijs.

En dan zijn er nog de honden. “Als de hele wereld je laat vallen, dan is er altijd nog wel ergens een hond die je voetzolen likt.”

Zucco is een nieuwe tekst voor veertien stemmen, geïnspireerd door het universum van Koltès’ Roberto Zucco, waarin een seriemoordenaar radicaal alle banden met de maatschappij verbreekt door te moorden: hij doodt achtereenvolgens zijn vader, zijn moeder, een politieman, een oudere heer en een onschuldig kind.


SpelSpelers van het Open TheateratelierScript & RegieAnnelore SmitsInspired byRoberto Zucco van Bernard-Marie KoltèsScenografieFloris BarnhoornStageWard Vermeulen, Justine VandenhendePremièreDonderdag 25 mei 2023BoekingenVanaf september 2023