De Figuranten - Dag van verzet tegen extreme armoede

IN KO’OR
IN KO’OR zingt het verzetslied waarvoor Tine Moniek de tekst schreef en andere liederen onder begeleiding van Jacques Lecluyze (muziekgroep Allegretto LDC Allegro), Emilie Pierre en Lore Van den Broeck (Academie voor Beeld, Muziek en Woord Menen). Muziekgroep Allegretto zorgt voor de muzikale begeleiding.

SOEP MET BROOD

MISSCHIEN MARIEKE
Met de monoloog Misschien Marieke stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen. Lieve Blancquaert en Greet Jacobs creëerden deze monoloog op basis van gesprekken met Oostendse moeders die in kwetsbare omstandigheden leven. Het resultaat is een beklijvende voorstelling over wat het betekent moeder te worden in een wereld die tegen jouw richting in lijkt te draaien.

IEDEREEN WELKOM - GRATIS

Dag van verzet tegen extreme armoede

Eén op de acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Een aantal organisaties uit Menen slaan de handen in elkaar om armoede onder de aandacht te brengen met een film, een theatervoorstelling en een koor dat zingt tegen armoede.
In aanloop naar de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede zelf, presenteren we de film Take good care of my baby. Op 17 oktober presenteert IN KO’OR zijn verzetslied en andere liederen, is er de theatervoorstelling ‘Misschien Marieke’ en eten we samen soep met brood.


Data17 oktober 2020Uurvanaf 19u00WaarAtelier De Figuranten, Wervikstraat 209 - MenenSamen metWelzijnsschakel Grenslicht, CC De Steiger, LDC Allegro - OCMW Menen, Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Flagrant, Woonzorgcentrum Andante, Psychiatrisch Centrum Menen, Uit de Marge vzw, Bibliotheek, Stad Menen en Vormingplus MZW