Poëzie over leven in armoede
In een traject met poëzie en woordkunst werkt een dichterscollectief aan teksten vanuit hun ervaringen met armoede. Op de Werelddag van verzet tegen Armoede fluisteren Leerlingen van de Academie voor Beeld, Muziek & Woord de gedichten in de oren van de Menenaars, en presenteert het dichterscollectief ‘s avonds de gedichten tijdens een performance.

Optreden Allegretto
Allegretto is de onlangs opgestarte muziekband van het lokaal dienstencentrum Allegro onder leiding van Jacques Lecluyze. Iedereen die een instrument kan bespelen is welkom!

Expo Zeefdrukken tegen Armoede
Tijdens een aantal zeefdrukateliers zetten deelnemers hun ervaringen met armoede om in schitterende zeefdrukwerkjes. Tijdens de Werelddag van verzet tegen armoede worden de resultaten gepresenteerd tijdens een expo.

Soep met brood

IEDEREEN WELKOM - GRATIS


Mail ons en boek je plekje

Dag van verzet tegen extreme armoede

Eén op de acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Als je dagelijks vecht tegen moeilijkheden op vlak van financiën, huisvesting, gezondheid, werk … klinkt ‘goed in je vel’ wel heel veraf. In Menen slaan een aantal organisaties de handen in elkaar voor een programma van poëzie, zeefdrukkunst en een gezellig samenzijn met een kom warme soep.


Data17 oktober 2018Uur19u00Waar(kaart)
(De Figuranten bevinden zich op 10 minuutjes wandelen van het station van Menen)
Samen metWelzijnsschakel Grenslicht, CC De Steiger, LDC Allegro - OCMW Menen, Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen, Inloopteam het hoekhuis, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Menen, Uit de Marge vzw, Bibliotheek, Stad Menen en Vormingplus MZW