De Figuranten - jongeren theater - Bee-have

“We merken dat het leven een vreemde taal is. Zij wensen ons zus of zo te zien. Wij wensen dat ze beter naar ons zouden kijken. Naar onze horror, onze liefde, onze imperfecties.”

BEE-HAVE

“Zijn we in de hel?”
De jongeren van het Open Ensemble van De Figuranten maken samen met regisseurs Colette Goossens en Max Colonne ‘BEE-HAVE’: een energieke voorstelling over je opgesloten voelen in een ruimte, in een keurslijf, op een onbekende maar des te meer een beklemmende plek. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en verwijst ook naar de imperatief ‘gedraag je’. Maar ‘je gedragen’, hoe doe je dat? Hoe kan je jezelf zijn in een gesloten wereld waarin iedereen op elkaar lijkt? En wanneer komt de redding en van wie?


Van en metAnouk, Phoebe, Mila, DeanSpelSpelers uit Jongeren Ensemble van De FigurantenRegieColette Goossens & Max Colonne

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Bee-have

Deze voorstelling werd gemaakt in ons open theateratelier voor jongeren in seizoen 21-22. Vrijheid is het hoogste goed, zeker voor jonge mensen, maar die vrijheid heeft ook zijn prijs. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en tegelijkertijd ook naar het bevel je te gedragen.

Meer info

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gaan samen met Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas gaan ze op stap in de wereld van tekst en poëzie.

Meer info

Jongeren Theaterkamp

Tijdens de zomervakantie konden enkele jongeren uit Menen onder begeleiding van theatermakers Colette Goossens en Max Colonne kennis maken met de podiumkunst.

Meer info