De Figuranten - jongeren theater - Bee-have

“We merken dat het leven een vreemde taal is. Zij wensen ons zus of zo te zien. Wij wensen dat ze beter naar ons zouden kijken. Naar onze horror, onze liefde, onze imperfecties.”

Bee-have werd gemaakt in ons open theaterensemble voor jongeren. Jongeren vanaf veertien jaar die zin hebben om theater te spelen, worden bij De Figuranten iedere dinsdag ondergedompeld in een artistiek bad. Onder begeleiding van regisseurs Colette Goossens en Max Colonne (beiden KASK-Gent) improviseren we, onderzoeken we klank en beweging en gaan we aan de slag met zelfgeschreven en bestaande teksten. Heb jij zin om mee te doen? Neem even contact op met Jolyne.
Jolyne Demets

BEE-HAVE

“Zijn we in de hel?”
De jongeren van het Open Ensemble van De Figuranten maken samen met regisseurs Colette Goossens en Max Colonne ‘BEE-HAVE’: een energieke voorstelling over je opgesloten voelen in een ruimte, in een keurslijf, op een onbekende maar des te meer een beklemmende plek. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en verwijst ook naar de imperatief ‘gedraag je’. Maar ‘je gedragen’, hoe doe je dat? Hoe kan je jezelf zijn in een gesloten wereld waarin iedereen op elkaar lijkt? En wanneer komt de redding en van wie?


Van en metAnouk, Phoebe, Mila, DeanSpelSpelers uit Jongeren Ensemble van De FigurantenRegieColette Goossens & Max Colonne