De Figuranten - jongeren theater - Bee-have

“We merken dat het leven een vreemde taal is. Zij wensen ons zus of zo te zien. Wij wensen dat ze beter naar ons zouden kijken. Naar onze horror, onze liefde, onze imperfecties.”

BEE-HAVE

“Zijn we in de hel?”
De jongeren van het Open Ensemble van De Figuranten maken samen met regisseurs Colette Goossens en Max Colonne ‘BEE-HAVE’: een energieke voorstelling over je opgesloten voelen in een ruimte, in een keurslijf, op een onbekende maar des te meer een beklemmende plek. Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en verwijst ook naar de imperatief ‘gedraag je’. Maar ‘je gedragen’, hoe doe je dat? Hoe kan je jezelf zijn in een gesloten wereld waarin iedereen op elkaar lijkt? En wanneer komt de redding en van wie?


Van en metAnouk, Phoebe, Mila, DeanSpelSpelers uit Jongeren Ensemble van De FigurantenRegieColette Goossens & Max Colonne

Een greep uit onze projecten met jongeren:

Blender

BLENDER is een theatertraject en onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. De jonge makers die Blender zullen leiden zijn Ferre Vuye, Stefan Gota, Arthur Decock, Bas Van Hoeck en Kato Cornil.

Meer info

Sint-Joris

Met de dertig zesdejaars Verzorging van Sint-Joris (Menen) zitten we intussen in het tweede jaar van een driejarig theatertraject. Dit jaar experimenteerden we met de tekst Hoe jongens vergaan / Het relaas van een storm, van schrijver Line Mertens.

Meer info

I'm Not There

In I’M NOT THERE wordt een bizar universum gecreëerd waarin andere regels gelden. De spelers maken een verhaal over de afwezigheid van personages uit hun leefwereld: mensen die langdurig op reis zijn, mensen die gestorven zijn, mensen met alzheimer, afwezige ouders…

Meer info