Beautiful Monster

WO 22/06 DO 23/06 VR 24/06

De Figuranten - Mad World 2022

Beautiful Monster


Teksttheater

Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen. Man en vrouw gaan zo op in hun fantasie dat ze zich erin dreigen te verliezen. Ze slingeren tussen hoop en wanhoop, maar hun verbeelding wordt destructief. In hun waanzin komt de eenheid van tijd en plaats op losse schroeven te staan.

Spel: Open Ensemble van De Figuranten
Script & Regie: Hein Mortier
Geïnspireerd door: Goethes Faust
Muziek: Thomas Werbrouck
Kostuum: Barbara De Laere
Coaching: Paul Pourveur, Inne Goris, Bart Van den Eynde Deze voorstelling kadert binnen de opleiding Master of Theatre aan de Toneelacademie van Maastricht

WOENSDAG 22 JUNI (PREMIERE)
DONDERDAG 23 JUNI
VRIJDAG 24 JUNI
20u00
@ ATELIER DE FIGURANTEN

Still StoriesAre Stories Still


Fototriptiek

Samen met spelers uit drie psychiatrische centra maakt fotograaf Tuur Uyttenhove een triptiek. Ze laten zich inspireren door hedendaagse fotografen als Gregory Crewdson en Erwin Olaf en door cinematografische regisseurs als Roy Anderson om te improviseren, te dansen, tableaux vivants te maken. Ze werken toe naar een surreëel universum dat ze vatten in een fotografisch beeld van 1m op 2m35.

Spel: spelers van PC Menen, PZ Ieper, PZ Kortrijk
Fotografie: Tuur Uyttenhove
Partners: Psychiatrisch Centrum Menen, Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart Ieper, Psychiatrisch Ziekenhuis Heilige Familie Kortrijk

VAN 24 APRIL TOT 24 JUNI 2022
@ ATELIER DE FIGURANTEN

Al voorbij

De Figuranten - De Pinker - Maandamano

Maandamano


Performance

Fotograaf-danser Tuur Uyttenhove en danser Hendrik Lebon maken met de jongeren van Spalier (Buitengewoon Onderwijs) een dadaïstische parade op het ritme van een eigen soundtrack. Ze maken maskers en kostuums en experimenteren met geluid, beweging en personages. Zo toveren ze de wereld die zij willen zien.

Op 13 mei trekt Maandamano ook door Woonzorgcentrum Emmaus van Poperinge.

Spel: Spelers van Spalier, Groep 14
Concept & regie: Tuur Uyttenhove en Hendrik Lebon
Partner: BUSO-school De Pinker / Spalier – Poperinge

ZATERDAG 30 APRIL
@ ATELIER DE FIGURANTEN

De Figuranten - Averno

Averno


Jongerentheater

Averno is een kratermeer dat volgens de Oude Romeinen de toegang tot de onderwereld vormt. In de onderwereld heerst Hades, dwaalt Eurydice rond en vindt niemand rust. Op aarde houdt Demeter, godin van de oogst en de vruchtbaarheid, haar dochter in een verstikkende greep in een vergeefse poging haar bij zich te houden. Met de poëzie van Nobelprijswinnaar Louise Glück als inspiratiebron improviseren de spelers rond familie, ondergang en onderwereld. Met eigen en bestaande teksten bouwen ze aan een presentatie waarin het mythologische en persoonlijke elkaar raken.

Spel: Spelers van De Korbeel & De Patio (jeugdpsychiatrie)Groep Zorg H. Familie
Regie: Annelore Smits
Partner: PZ Heilige Familie Kortrijk

VRIJDAG 29 APRIL
@ ATELIER DE FIGURANTEN

De Figuranten - Jongeren Atelier

Bee-have


Jongerentheater

“We merken dat het leven een vreemde taal is. Zij wensen ons zus of zo te zien. Wij wensen dat ze beter naar ons zouden kijken. Naar onze horror, onze liefde, onze imperfecties.”

Onder leiding van twee jonge makers van KASK-Gent, Colette Goossens en Max Colonne werken de jongeren van De Figuranten rond het thema vrijheid versus volgzaamheid. Vrijheid is het hoogste goed, zeker voor jonge mensen, maar die vrijheid heeft ook zijn prijs. Levert het dan meer op om je te gedragen en met z’n allen in de pas te lopen? Bee-have is een knipoog naar de wetten van de bijenkorf en tegelijkertijd ook naar het bevel je te gedragen.

Spel: Jongeren van De Figuranten
Regie: Colette Goossens en Max Colonne

VRIJDAG 3 EN ZATERDAG 4 JUNI
@ ATELIER DE FIGURANTEN