Altijd al gedroomd om op de planken te staan? Kriebelt het om creatief aan de slag te gaan? Bij De Figuranten bieden we de kans aan jongeren (vanaf 14 jaar) om zich onder te dompelen in een artistiek bad. Je bent iedere donderdagavond meer dan welkom in ons atelier om actief te proeven van de theaterwereld. Samen met jou zoeken we naar je talenten en interesses om tot een volwaardig eindproduct te komen. Acteerervaring is zeker en vast geen must, ook een beetje plankenkoorts is geen probleem. Onze regisseurs, Colette en Max, leren je met plezier hoe het is om als een echte acteur op de planken te staan.

Praktisch

Het jongeren ensemble gaat iedere donderdag door, telkens van 19u tot 21u en eindigt met een voorstelling het laatste weekend van de paasvakantie.

  • Data: iedere donderdagavond
  • Uur: van 19u tot 21u
  • Kostprijs: gratis
  • Meer info: Neem contact op met Jolyne – jolyne@defiguranten.be0491 92 03 11
  • Waar: Wervikstraat 209 – 8930 Menen (kaart) (De Figuranten bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen)

Heb je vragen? Zin om mee te doen?

Contacteer Jolyne Demets

Onderzoek in ons jongeren ensemble je eigen talenten en verleg samen creatieve grenzen.

De Figuranten - Theaterkamp jongeren

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Interesse? Alle info over het theaterkamp vind je hier:

Meer info

Begeleiding & regie

De Figuranten - Theaterkamp - Colette Goosens

Colette Goossens

Colette Goossens (Lier, 1999) is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. Soms speelt ze binnen haar werk een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie en op andere momenten vlucht ze dan weer naar een volledig nieuwe realiteit. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van het KASK te Gent. Haar laatste voorstelling ‘Mijn Broer: The Walrus’ is geselecteerd voor Theater Aan Zee 2021.

De figuranten - Theaterkamp - Max Colonne

Max Colonne

Max Colonne is een master student drama te KASK met een grote liefde voor voor theater. Max is een makende speler, zijn creatie-processen vertrekken dan ook vaak vanuit de vloer.

In zijn werk gaat hij op zoek naar dat wat niet gezegd kan worden, wat gebeurt er als woorden tekort schieten, wat komt er dan? Beweging speelt hier een belangrijke rol in. Maar niet uitsluitend. Max speelde mee in de Productie Odysseus: Een zwerver komt thuis. Een samenwerking met NTGent en het KVS onder regie van Michael De Cock. In zijn laatste voorstelling WALKING  onderzocht hij samen met Catho De Cordt de relatie tussen gesproken taal en beweging.

Onze andere projecten met jongeren:

Een andere planeet...

Wat houdt jongeren bezig als het over kunst en cultuurbeleving gaat? Dat vraagt De Figuranten zich af. Daarom bevragen we, in samenwerking met verschillende partners, jongeren over hun kunst en cultuurbeleving in Menen.

Meer info

Reizigers

De leerlingen van de BUSO school 3weg uit Poperinge gaan samen met Maarten Inghels op zoek naar hun eigen taal. In een traject op maat van de klas gaan ze op stap in de wereld van tekst en poëzie.

Meer info

Jongeren Theaterkamp

Aan het begin van de zomervakantie konden enkele jongeren uit Menen onder begeleiding van theatermakers Colette Goossens en Max Colonne kennis maken met de podiumkunst.

Meer info

Heb je vragen? Of zin om mee te doen met ons theateratelier?