Verdriet dat licht geworden is,Zwartgalligheid,Probleem XXX1,Een verlangen naar ontroostbaarheid,Weltschmerz,Rode wijn.

Melancholie (werktitel)

Sara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola Vermeer woonden jarenlang samen in een donker huis in Brussel. Sindsdien proberen ze de melancholie, die hen daar regelmatig overviel, te vatten. Ze zijn op zoek naar wat het juist is, kan zijn en vooral: hoe het ons allemaal verbindt.

Een sluitende definitie lijkt onmogelijk, maar over één ding is Team Melancholie het eens: het is géén onnodig zwelgen, geen aanstellerij, maar een kracht die, als we hem juist weten in te zetten, tot creativiteit en verbondenheid kan leiden. Als ware melancholische strijders gaan ze op onderzoek: waar zit de melancholische mens? En kunnen we de melancholie delen?

In de zomer van 2021 verkennen ze de melancholie in Menen. Ze houden enquêtes, doen fugues en nemen in hun bagage Nick Cave, Joke Hermsen en Interstellar met zich mee. Aan het begin van de herfst werkt Team Melancholie, in samenwerking met De Figuranten, twee weken rond het thema De Ruimte. In de eindeloosheid en afstand zit niet alleen schoonheid en eenzaamheid. Maar ook bij uitstek: melancholie.


CreatieSara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola VermeerSamen metCC De Steiger