De Figuranten - Club Müller
De Figuranten - Club Müller

A draft of a dark prediction,because we forget all the time.

De Figuranten - Club Müller

Club Müller

A draft of a dark prediction, because we forget all the time.

Theater
Onrust in Europa. Onvoorspelbare wereldleiders, polarisering, autoritaire verleiding en de verzwakking van de democratie. Zijn de jaren dertig terug?
Met die dreiging in het achterhoofd zetten een aantal spelers van De Figuranten hun tanden in het oeuvre van theaterauteur Heiner Müller en daarmee ook in de geschiedenis van de twintigste eeuw. Mythologische personages, flarden uit de oorlog en burleske figuren verschijnen op het toneel van een Weimarcabaret. Contrabassist Innerwoud versterkt de voorstelling met live muziek.

Expo
Parallel vertalen de zeefdruk- en videoateliers van De Figuranten de twintigste-eeuwse geschiedenis naar vandaag. Hun interpretatie presenteren ze in een expositie.


VoorstellingenMeer info volgtActeursRaf, Emily, Emilie, Gregory, Marinka, Ronny, Vicky, Samuel, Dieter, Bart, Christian, Junior, Michelle, Tilio, Sonja, Kayleigh, Dave, Farhad, Patrick, Zoe Bizoe, Ding Dong Dolores, e.a. ConceptHein MortierRegieTamara Seynhaeve, Lieselotte Vanraes, Tuur Uyttenhove, Hein MortierLive muziekInnerwoudKostuumsBarbara De LaereVideoTuur UyttenhoveZeefdrukkersBart, Ann, Luc, Thierry, Cynthia, Rebecca, Marinka, Lucrece onder begeleiding van Bart Knockaert & Barbara De LaereStageLeen Minne, Stefaan Vanhaute, Hanne Pergoot