De Figuranten - Open Atelier - Theater

CASSANDRA:

Zij zullen verschijnen / en zij zullen weer verdwijnen / Alleen ik ben niet klein te krijgen.Zij? Zij hebben namen, zij hebben hobby’s en pretjes en pijnen / En gedachten waar wij ons plaatsvervangend voor schamen. Zij zullen zijn: Agamemnon, Clytaemnestra, Nero, Marie-Antoinette, Lodewijk XVIen hun moeders. / En zij zullen alle machthebbers zijn die ooit leefden / met trillende handen en slapende geesten / met banale beslommeringen en decadente feesten Ik zal verschijnen / een spook, een geest, een hersenschim. / Ik zal bestaan / In goede en kwade dagen / die ik zie en die niemand voor waar zal aannemen / tot het tegendeel is gebleken / zal ik spreken.
De Figuranten - Open Atelier - Theater

Cassandra blues

Keizer Nero die zingt en Rome brandt, Marie-Antoinette verschuilt zich in het paleis van Versailles en de Franse Revolutie breekt uit, Agamemnon offert zijn dochter en waarvoor? Ze vechten met hun eigen demonen terwijl drama op de deur bonkt. Ongelukkige huwelijken, liefdeloze moeders en banale beslommeringen leiden de aandacht af van de staatsproblemen. De zieneres Cassandra zit in bad en waarschuwt, waarschuwt, waarschuwt. Zullen ze luisteren of haar de mond snoeren?

De spelers van het Open Atelier van De Figuranten spelen een nieuwe tekst die tragedie, geschiedenis en fictie vermengt. Met live muziek door Thomas Werbrouck.


SpelSpelers uit Open Atelier De FigurantenScript & RegieAnnelore SmitsMuziekThomas WerbrouckCoachingHein MortierSpelcoachingLieselotte Vanraes