Het nieuwe seizoen draait intussen op volle toeren. De Figuranten starten projecten met deelnemers uit Psychiatrisch Centrum Onze Lieve Vrouw van Menen, Centrum Leren & Werken Kortrijk, OCMW Menen, met doorgroeiers… Presentaties volgen in december (hou het weekend van 15-16-17 december alvast vrij) en in mei. Maar voor het zover is, nodigen we je graag uit voor drie activiteiten die zeer binnenkort op het programma staan!

 Bij De Figuranten: Werelddag van Verzet tegen Armoede

 Eén op acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit. Daarom ligt de focus van de Werelddag van Verzet tegen Armoede dit jaar op geestelijke gezondheid. In Menen slaan een aantal organisaties de handen in elkaar voor een programma van poëzie, theater en een gezellig samenzijn met een kom soep. In het Atelier van De Figuranten presenteert woordkunstenaar Tine Moniek samen met een aantal deelnemers de gedichten die geschreven werden tijdens een traject rond ervaringen met armoede. Daarna nodigen we opnieuw Barbara Claes, Kaat Arnaert en Philippe Flachet uit met hun voorstelling JORDY, die gemaakt werd naar aanleiding van de dood van de negentienjarige Jordy die stierf door ontbering in een tentje aan de Blaarmeersen.

17 oktober 2017 – 19u – Iedereen welkom -Toegang gratis.
Inschrijven: info@defiguranten.be

In Kortrijk: Installatie Moonbox #1
Op vraag van Centrum voor Jongeren- en Gezinsbegeleiding (CJGB) werkten De Figuranten een artistiek concept uit: Moonbox #1. “Wat neem je mee naar een nieuwe planeet?” was de vraag waarmee de medewerkers van CJGB naar hun jongeren en gezinnen trokken. De intense en soms emotionele gesprekken werden samen met vzw Bolwerk uit Kortrijk en kunstenaar Koen Moerman getransformeerd tot een artistieke installatie. De installatie staat van 19 tot 22 oktober aan het bezoekerscentrum Café 1302 in het Begijnhofpark in Kortrijk en kadert binnen het onderzoek van De Figuranten rond kunst in de publieke ruimte (Shake Hands with the City).

Bij De Figuranten: Open Atelier
Voor iedereen die zin heeft om kennis te maken met theater is er opnieuw een Open Atelier. Tijdens een aantal workshops ga je aan de slag met tekst, improvisatie, schrijven en beweging. De Open Ateliers gaan iedere woensdagavond door bij De Figuranten van 18u30 tot 21u. Iedereen welkom, maar graag inschrijven via info@defiguranten.be. Meer info vind je hier.